Gooi & Vecht Historisch

U bent hier: Home Over ons Overheidsarchieven Beschikbaarstelling van informatie intern en extern, middels overbrenging

Beschikbaarstelling van informatie intern en extern, middels overbrenging

Een overheid moet permanent te bewaren informatie uiterlijk na 20 jaar naar een archiefdienst overbrengen en openbaar stellen (Archiefwet artikel 13 en 14). De beschikbaarstelling gebeurt volgens de Wet hergebruik van overheidsinformatie (artikel 5 en 6) zoveel mogelijk digitaal en herbruikbaar. Er zijn beperkingen aan de openbaarheid (Archiefwet artikel 15), onder andere door privacy (AVG)’.

Overbrenging

Overbrenging van informatie is een risicovolle beheeractiviteit, waarvoor we een Regeling overbrenging en openbaarstelling van informatie hebben vastgesteld. In onze Normen goede geordende en toegankelijke staat van informatie zijn de normen voor over te brengen informatie te vinden op p. 12-17. In de bijlagen 2, 3 en 4 van onze Normen zijn tevens modellen te vinden voor resp. een inleiding van een archiefinventaris, voor het rubriekenschema, en voor de beschrijving van (zaak)dossiers.

Een model van een inventarislijst in spreadsheetvorm is beschikbaar en kan apart worden opgevraagd.

Voor de regulering van beschikbaarstelling bij het SAGV, zie het Reglement voor de klanten van het Streekarchief. Voor SSAN, zie het Reglement Gooise Meren en Huizen.

Inloggen
Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×