Gooi & Vecht Historisch

U bent hier: Home Schenking collectie Burgemeester Jur. Visser (1899-1957)

Schenking collectie Burgemeester Jur. Visser (1899-1957)

Image_Slaap

Tijdens de wederopbouwjaren na de Duitse bezetting was de flamboyante Jurjen Visser jr. (1899-1957) burgemeester van Naarden. Ook zijn persoonlijke en werkzame leven van vóór die tijd speelde zich grotendeels af in Naarden-Bussum. Van 1933 tot 1947 was hij gemeentesecretaris. Dhr. Henk Schaftenaar maakte als kind Visser nog mee. De man maakte indruk op hem en daarom wilde Schaftenaar zijn erfenis duurzaam onderbrengen bij het Gemeentearchief Gooise Meren: de collectie bestaat uit enkele fotoboeken, losse foto’s, enkele brieven en kaarten en het receptieboek van zijn installatie als burgemeester. Ook bevat de collectie de ingebonden tekst van het toneelstuk Zes eeuwen Naarden (1950) van Aart van Tiel. Een mooie aanwinst die letterlijk zicht geeft op Naarden.

Bekijk hier stukken betreffende Burgemeester Jur. Visser.

Inloggen
Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×