Gooi & Vecht Historisch

U bent hier: Home Nieuw project Crowdsourcing

Nieuw project Crowdsourcing

SAGV032+460-009

Samen weten we meer! Het Streekarchief zoekt vrijwilligers om de indrukwekkende fotocollectie van Persfotograaf Jaques Stevens te beschrijven. Jacques Stevens heeft tussen 1945 en 1985 het Gooise leven in duizenden foto’s vastgelegd. Zijn foto’s zijn heel herkenbaar en geven het tijdsbeeld van toen prachtig weer.

Een genot om naar te kijken voor iedereen. Maar helemaal voor de Hilversummer met een goed geheugen.  Bent u bekend met de lokale geschiedenis en vindt u het leuk om deze foto’s te beschrijven? Meld u dan aan als vrijwilliger en help mee!

Zo maken we samen het archief nóg waardevoller.

Deze indrukwekkende fotocollectie, bestaande uit circa 50.000 glasnegatieven, is in 2001 overgedragen aan de gemeente Hilversum. Het Streekarchief heeft een deel van de glasnegatieven laten digitaliseren om deze toegankelijk te maken voor het grote publiek.

Voordat de foto’s op de website kunnen worden gepubliceerd, moeten deze eerst worden gedateerd en beschreven. We hebben voor dit project ongeveer 1700 glasnegatieven om te beschrijven. Een hele klus maar met uw hulp gaat dat zeker lukken.

Zin om vanuit je eigen huis mee te werken aan deze klus? Aanmelden via: https://zoeken.gooienvechthistorisch.nl/crowdsourcing.php

Inloggen
Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×