Nationale Archeologiedagen in Museum Hofland

De Nationale Archeologiedagen zijn dé dagen waarop het publiek kennis kan maken met alle facetten van archeologie in Nederland. De dagen brengen het verleden tot leven, vertellen het verhaal van vroeger en zijn een unieke gelegenheid om eens mee te kijken wat er allemaal in de Nederlandse bodem verborgen zit en zat.

Het Gooi heeft een rijke archeologische historie en tijdens de Nationale Archeologiedagen kunt u de archeologie beleven door voorwerpen en sporen te bekijken die de mens in het Gooise landschap heeft achtergelaten.

Gevonden voorwerpen

Gevonden Voorwerpen! Is de titel van een nieuwe tentoonstelling waarin hoogtepunten van de Gooise archeologie worden gepresenteerd. De tentoonstelling is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Geologisch Museum Hofland en AWN Naerdincklant en is tijdens de Nationale Archeologiedagen te bezoeken.

 

  

Speuren en graven in het Gooi! Op zaterdag 14 oktober is er een speurtocht voor kinderen vanaf 6 jaar door de nieuwe tentoonstelling. Daarna mogen ze met hun handen in de klei! Er zullen potjes gekleid en beschilderd worden en ze mogen zelf archeologische voorwerpen opgraven! Als afsluiting van deze middag zal er buiten vuur gemaakt worden zoals onze voorouders dat in de prehistorie deden.

Deze middag is een doorlopend programma vanaf 13.00 uur, kosten 1 euro, aanmelden via hartoga@geologischmuseumhofland.nl

Tijdreis door het Gooi! Op zondag 15 oktober is er om 14.00 uur een lezing door drs. S. Koopman met de titel: Tijdreizen, archeologie van het Gooi. In deze lezing gaat u mee op reis door de tijd en maakt u kennis met het archeologisch verhaal van het Gooi. U krijgt te zien hoe het landschap vorm heeft gekregen en wat onze voorouders allemaal in de grond hebben achtergelaten. Na afloop van de lezing volgt een rondleiding langs de nieuwe archeologische tentoonstelling van Museum Hofland.

Laat je verrassen en kom de archeologie van het Gooi beleven!

https://www.archeologiedagen.nl/programma/

Het museum is gevestigd aan de Hilversumseweg 51 in Laren (tegenover restaurant La Place) en is open van 13.00-16.30 uur. Voor de actuele toegangsprijzen: zie de website: www.geologischmuseumhofland.nl. Vrienden van ons museum en museumkaarthouders gratis. Voor deelname aan de kinderactiviteiten geldt een bijdrage van 1 euro voor materiaalkosten.


Laatst gewijzigd: 10/10/17