Historische kranten Gooise Meren en Huizen digitaal

Het Gemeentearchief Gooise Meren en Huizen heeft een groot aantal kranten gedigitaliseerd!

We hebben aan de aanwezige 24 jaargangen van De Bussumsche Courant ontbrekende jaren toegevoegd. De reeks bestaat nu uit kranten van 1902 t/m 1941.

Daarnaast zijn nu de digitale edities te vinden van:

De Naarder Courant, 1923-1925
De Nieuwe Gooilander, 1920-1924
Nieuwe Bussumsche Courant, 1924-1943
Gooische klanken, juli tot september 1945
Nieuwsblad voor Huizen, 1919-1925

In totaal zijn er ruim 6000 edities bijgekomen. Alle historische kranten die we tot en met de oorlogsjaren in huis hebben, zijn voortaan digitaal beschikbaar en doorzoekbaar.

Hoe kunt u zoeken binnen de kranten? Ga naar "Uw zoekvraag". Typ een trefwoord bij het veld "zoekwoorden" in, dan wordt er in de tekst binnen de kranten gezocht. Kies hierbij een woord dat zo specifiek mogelijk is, en dat niet te vaak binnen de tekst van de kranten voorkomt.

Hoe kunt u bladeren in de kranten? Ga naar "Uw zoekvraag". Selecteer in het zoekscherm "Gemeentearchief Gooise Meren en Huizen (SSAN)" bij archiefdiensten, en "kranten" bij collecties. Geef in het datumveld een jaartal in, dan worden de kranten van die periode op datum gepresenteerd. Op deze manier kan er door de edities gebladerd worden.

De functionaliteiten binnen de huidige website bieden helaas niet de gewenste zoekmogelijkheden. In het najaar gaat de nieuwe website, waaraan nu gewerkt wordt, meer selectieopties geven.

De regionale krant De Gooi en Eemlander is t/m 1950 digitaal te vinden op www.delpher.nl.

Laatst gewijzigd: 16/04/18