Genealogie van het erfgooiersgeslacht Perk digitaal

Enige tijd geleden kregen wij een wel heel bijzondere aanwinst: namelijk een volledig handgeschreven genealogie van de bekende familie Perk (Perck). Over de familie is al het een en ander gepubliceerd. Het bijzondere aan deze genealogie is dat het de enige bekende stamboom is, waarin alle takken van de familie beschreven zijn. Aanvangend met oudste voorvader Jan Parck, geboren circa 1490, zijn de nakomelingen opgenomen tot ver in de 20e eeuw.

Naast biografische aantekeningen en anekdotes over de talrijke familieleden is de genealogie prachtig verlucht met handgetekende en gekleurde wapenschilden van verwante families, waaronder enkele Hilversumse zoals Nagel, De Blinde, Vlaanderen enz.

Pagina 2 vermeldt bijvoorbeeld dat wapenschilden van het echtpaar Jan Jansz. Perk en Jaapje Rijksdr. Nagel ooit het toegangspoort van de begraafplaats ‘Gedenkt te Sterven’ sierden. Helaas werden deze tijdens de Franse Revolutie vernield, zoals dat in die tijd gebeurde met meer familiewapens.

De auteur van dit monnikenwerk was Karel Albert Perk (geboren in 1915), een achterkleinzoon van de bekende Hilversumse notaris en secretaris Albertus Perk (1795-1880). Hij voltooide het werk in 1955.

De genealogie is als pdf-bestand te downloaden. Het auteursrecht blijft bij de familie.

Laatst gewijzigd: 05/03/18